Arslan'ın babasının neden senaryoya uygun davrandığı belli oldu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Temmuz 2008 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırganların ailesine para yağdırmışlar

Ergenekon iddianamesinde, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Arslan'ın yakalanmasının örgütün planlarını bozduğu vurgulanıyor. İddianameye göre saldırıdan sonra zanlılara para yağdı.

ALİ OKTAY - ORHAN TURAN - BEYHAN YALÇINKAYA - SERHAN NERGİS - ABDULLAH YILDIRIM / İSTANBUL

Ergenekon iddianamesinde Danıştay saldırısı ile Ergenekon örgütü arasında bağlantılara önemli yer ayıran Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın yakalanmasıyla örgütün planlarının bozulduğuna dikkat çekiyor.

İddianamede Danıştay saldırısı ile Ergenekon örgütü arasındaki derin ilişkiye yer verilirken, ?Ergenekon Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen Danıştay saldırısı sonrası eylemi gerçekleştiren örgüt üyesi Alparslan Arslan'ın yakalanması sonucu örgütün planlarının bozulduğu görülmüştür? deniliyor.

Yine iddianamede Danıştay'ı kana bulayan Arslan'ın anne ve babasının hesaplarında, saldırının ardından 100 bin YTL'lik bir hareketin tespit edildiği belirtiliyor.

Arslan'ın babası İdris Arslan ise Danıştay saldırısıyla ilgili davalar öncesinde, İsmali Sağır, Tekin İrsi ve Erhan Timuroğlu'nun hesaplarına para yatırmış. Arslan ailesinin hesaplarındaki hareketlenmenin bir benzerinin diğer sanık Osman Yıldırım'ın akrabası Muhsin Yıldırım'ın hesabında yaşandığı belirtilen iddianamede, sanıklardan İlhan Parlak'ın hesabındaki harekete de dikkat çekiliyor.

TARİHLER EŞLEŞTİRİLDİ

Sanık akrabalarının hesaplarındaki artışlar tarih bazında incelenip Danıştay saldırısının dava ve duruşma süreci dikkate alındığında, 4 Eylül 2006 ve 7 Ocak 2008 tarihlerinde her iki sanığın yakınları ile İlhan Parlak'ın hesaplarına para girişi olmasının dikkat çekici bulunduğu belirtildi. İddianamede şu bilgiler yer alıyor: ?İlhan Parlak'ın Ziraat Bankası nezdindeki hesabında 27 Kasım 2007'de 40 bin YTL, 31 Aralık 2007'de 101.050 YTL ve 8 Ocak 2008'de 72.502 YTL varlık artışı görüldüğü, 8 Ocak 2008 tarihli varlık artışı Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın yakınlarına ait hesaplardaki varlık artışıyla paralellik arz ettiği, para girişlerinin şahsın banka hesabına nakden para yatırmasıyla gerçekleştiği belirlendi.?

İddianamede ayrıca, emekli maaşı ile geçinen, Danıştay saldırısından önce hesaplarında dikkat çekecek bir hareket olmayan, Danıştay eyleminden sonra ise hesaplarında elden nakdi olarak yatırılan paralar ile önemli artışlar olduğu tespit edilen Alparslan Arslan'ın yakınlarının banka hesaplarındaki bu artışların dikkat çekici olduğu vurgulandı.

Oğlu vurdu baba rolünü oynadı

Danıştay saldırısı sonrası hesabına 100.290 YTL yatırılan Alparslan Arslan'ın ilköğretim müfettişliğinden emekli babası İdris Arslan, duruşmalar sırasında yaptığı açıklamalarında, oğlunun Ergenekon'la bağlantısını gizlemeye özen gösteriyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber